SLATKA GIBANICA puna fila i voća je najkremastija poslastica - Ukusna gužvara spolja hrskava, a iznutra meka i sočna
Osvojiće vas i mirisom i ukusom
Kada je u pitanju savršen spoj hrskave kore i sočne unutrašnjosti, slatka gibanca sa puno fila i voća zauzima posebno mesto na svakoj trpezi. Ova poslastica je pravi užitak za sve ljubitelje slatkih, kremastih deserata.
Spolja hrskava i zlatno-smeđa, a iznutra mekana i sočna, svaki zalogaj ove gibance predstavlja pravu poslasticu za vaša čula. Fil je bogat i kremast, sa dodatkom voća koje ovom kolaču daje prirodnu slatkoću i osvežavajući ukus. Bilo da se odlučite za šljive, breskve, jabuke ili neko drugo voće, svaka verzija ove gibance je savršen izbor za sve prilike, od porodičnih okupljanja do svečanih događaja.
Njena jednostavna priprema i neverovatan ukus čine je omiljenom slatkom poslasticom koja će oduševiti sve goste, bez obzira na uzrast. Ova gibanca je pravi izbor kada želite spojiti bogatstvo ukusa sa teksturama koje se tope u ustima.
Sastojci
500 grama kora za gibanicu
200 grama krem sira
500 grama mladog sira
3 jaja
5 kašika šećera u prahu
1 puding od vanilije
1 vrećica vanila šećera
1 kašičica praška za pecivo
300 ml mineralne vode
300 grama jagoda
100 grama borovnica
2 kašike griza
oko 120 grama otopljenog putera
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu ispod.