Kuvani KUKURUZ je veoma ZDRAV za celo telo, ali samo ako se OVAKO PRIPREMI
01.05.2021.
19:08
Komentari (0)
Ovo svi bacaju.
Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu - kuvani kukuruz. Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati.
ODLIČNE SU ZA KRVNU SLIKU: Nije samo meso i ove NAMIRNICE su riznica GVOŽĐA
ODLIČNE SU ZA KRVNU SLIKU: Nije samo meso i ove NAMIRNICE su riznica GVOŽĐA
LEKARI UPOZORAVAJU: Ove TRI NAMIRNICE koristite često, a one dovode do ozbiljnih problema sa holesterolom!
LEKARI UPOZORAVAJU: Ove TRI NAMIRNICE koristite često, a one dovode do ozbiljnih problema sa holesterolom!
Evo zašto sa kukuruzom treba kuvati i svilu:
- Sprečava nastanak kamenja u bubrezima.
- Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma.
- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi.
- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.
Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.
Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.