Кувани КУКУРУЗ је веома ЗДРАВ за цело тело, али само ако се ОВАКО ПРИПРЕМИ
01.05.2021.
19:08
Коментари (0)
Ово сви бацају.
Мало је људи који не воле омиљену летњу посластицу - кувани кукуруз. Осим што је укусан, популарни пурењаци су и веома здрави, али када их кувамо, сви правимо једну грешку - са клипова скидамо кукурзну свилу, оне "длачице" које је готово немогуће све почупати.
ОДЛИЧНЕ СУ ЗА КРВНУ СЛИКУ: Није само месо и ове НАМИРНИЦЕ су ризница ГВОЖЂА
ОДЛИЧНЕ СУ ЗА КРВНУ СЛИКУ: Није само месо и ове НАМИРНИЦЕ су ризница ГВОЖЂА
ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Ове ТРИ НАМИРНИЦЕ користите често, а оне доводе до озбиљних проблема са холестеролом!
ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Ове ТРИ НАМИРНИЦЕ користите често, а оне доводе до озбиљних проблема са холестеролом!
Ево зашто са кукурузом треба кувати и свилу:
- Спречава настанак камења у бубрезима.
- Делује као природан диуретик и подстиче избацивање вишка течности из организма.
- Снижава ниво шећера и холестерола у крви.
- Обилује калијумом, који подстиче згрушавање крви.
Ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са кукурузом, конзумирајте је на следећи начин - одвојите је од кукуруза и прокувајте у мало воде. Процедите, па кад се охлади, попијте као чај.
Напомена: Чај од кукурузне свиле не препоручује се трудницама, јер може да дође до прераних контракција.