LEKOVITA BILJKA: Veoma je bogata ANTIOKSIDANSIMA, a od nje možete da napravite veoma ukusan NAPITAK (RECEPT)
Štiti naše ćelije.
Sezona cvetanja zove je u punom jeku i još samo da stignete da naberete njene cvetove i napravite zdrav i ukusan napitak.
Ovo je jedan od GLAVNIH krivaca za GOJAZNOST, a koristimo ga svaki dan!
Inače, ova biljka je bogata antioksidansima koji štite naše ćelije.
Četiri komada OVOG voća dnevno će vam PREPORODITI organizam
Ljudi su od davnina ovu biljku koristili za lečenje raznih tegoba: upala, gripa, probavnih problema, kod problema sa kožom, zadržavanja vode u organizmu, odličan je diuretik, za jačanje imuniteta i čišćenje tela od toksina.
Zova je bogata flavonoidima, antioksidantima, poznatim čuvarima naših ćelija od propadanja, a time i od raznih bolesti.
Zova se bere po suvom i lepom vremenu, a pre upotrebe odvajaju se manje grančice sa cvetovima - tako će vam zauzeti manje mesta u posudi za pripremu ili manje prostora za sušenje. Cvetovi su ti koji su bitni.
ZAMIRIŠITE OD RANOG JUTRA: Ovo je ZAMENA za dezodorans i potpuno je PRIRODNA!
Sirup od zove
Sastojci:
- Cvetovi zove kojima treba popuniti 2/3 posude od devet litara
- 12 limuna (dobro isprati)
- 4 do 4,5 kilograma šećera
U ČEMU JE NJENA TAJNA? Ima 7 OBROKA dnevno i SAVRŠENU liniju
Priprema:
Stavite cveće u posudu od 9 litara, ulijte hladnu vodu i stavite 5 limuna izrezanih na kolutove. Pokrijte i pustite da stoji 24 sata. Potom procedite kroz gazu, ali pre ceđenja rukom izgnječite limun koji je stajao u loncu tako da što više soka izađe iz njega.
Nakon ceđenja u tečnost dodajte šećer i sok od 7 limuna (možete i više ako želite kiselkastiji sirup), promešajte, pa ostavite ponovno da odstoji 24 sata (povremeno promešajte). Kada se sav šećer rastopi, sipati u čiste boce, zatvoriti i pasterizovati.
Kada poželite da ga pijete, razredite sirup s toliko vode koliko želite. Sok je najbolje poslužiti hladan.
DA LAKŠE SMRŠATE: Umesto kalorije, treba da brojite OVE stvari!
Postupak pasterizacije:
Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu, pa na nju poslažite tegle i dopunite lonac vodom tako da bude do polovine tegli.
STIŽU RODE! Poznati srpski sportski par očekuje prinovu. Čestitamo!
Kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta, pa vruće tegle izvadite, poslažite u kutiju koju potom dobro zamotate ćebetom (ili s više njih) - poenta je da se tegle hlade što sporije kako bi se sirup dobro pasterizovao jer tada može dugo da stoji.