LEKOVITA, začinska biljka koja poboljšava KONCENTRACIJU, a ima je svaka kuhinja
Prijatnog mirisa i ukusa.
Ruzmarin je biljka uskih listova koji daju prijatan miris i odličan su začin u brojnim mediteranskim jelima.
DA LI STE ZNALE? Žene su sklonije migrenama od muškaraca, a evo i ZBOG ČEGA!
Njegova lekovitost poznata je od davnina.
OBOŽAVAMO IH: Ovo su sedam koristi JAGODA za koje nismo znale!
Pomaže kod probavnih tegoba
Ruzmarinov čaj koristi se kod probavnih tegoba (nadutosti, usporene probave), reumatskih tegoba, problema sa žuči. Ruzmarin podstiče izlučivanje mokraće i dobro deluje na jetru. Delotvoran je protiv bakterija (Staphylococcus, Streptococcus, Escherichia) i gljivica (Candida).
Za bolju koncentraciju
Ruzmarinovo ulje služi za proširenje krvnih sudova, bolju cirkulaciju, povisuje krvni prutisak, pa omogućava bolju koncentraciju i pamćenje. Posebno je delotvoran u poboljšanju funkcije jetara i žučne kese, što doprinosi poboljšanju opšteg stanja celog organizma.
Zbog OVIH namirnica ne da imate ZADAH, već vam i celo TELO loše miriše!
Svež ili sušeni ruzmarin?
Kada god je to moguće, birajte sveži ruzmarin umesto sušenog jer je bogatiji ukusom i aromom. Pre samog kuvanja, ruzmarin isperite pod mlazom vode i tapkajući osušite. U većini recepata potrebne su iglice ruzmarina koje možete jednostavnim potezom ruke odstraniti sa grančice. Ali, isto tako i celu grančicu možete dodati supama i mesnim jelima, bilo pri kuvanju ili dekoraciji.