ЛЕКОВИТА, зачинска биљка која побољшава КОНЦЕНТРАЦИЈУ, а има је свака кухиња
Пријатног мириса и укуса.
Рузмарин је биљка уских листова који дају пријатан мирис и одличан су зачин у бројним медитеранским јелима.
ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛЕ? Жене су склоније мигренама од мушкараца, а ево и ЗБОГ ЧЕГА!
Његова лековитост позната је од давнина.
ОБОЖАВАМО ИХ: Ово су седам користи ЈАГОДА за које нисмо знале!
Помаже код пробавних тегоба
Рузмаринов чај користи се код пробавних тегоба (надутости, успорене пробаве), реуматских тегоба, проблема са жучи. Рузмарин подстиче излучивање мокраће и добро делује на јетру. Делотворан је против бактерија (Staphylococcus, Streptococcus, Escherichia) и гљивица (Цандида).
За бољу концентрацију
Рузмариново уље служи за проширење крвних судова, бољу циркулацију, повисује крвни прутисак, па омогућава бољу концентрацију и памћење. Посебно је делотворан у побољшању функције јетара и жучне кесе, што доприноси побољшању општег стања целог организма.
Због ОВИХ намирница не да имате ЗАДАХ, већ вам и цело ТЕЛО лоше мирише!
Свеж или сушени рузмарин?
Када год је то могуће, бирајте свежи рузмарин уместо сушеног јер је богатији укусом и аромом. Пре самог кувања, рузмарин исперите под млазом воде и тапкајући осушите. У већини рецепата потребне су иглице рузмарина које можете једноставним потезом руке одстранити са гранчице. Али, исто тако и целу гранчицу можете додати супама и месним јелима, било при кувању или декорацији.