SMANJUJU MAMURLUK - Ove NAMIRNICE konzumirajte danas kako biste što lakše podneli DEJSTVO ALKOHOLA
Spremite se za najluđu noć!
Ukoliko planirate da večeras popijete koju čašicu više, predlažemo vam nekoliko namirnica koje će pomoći da organizam pripremite za alkohol i da to sutra što bolje podnesete.
NIŠTA DOBRO! Numerolog UPOZORAVA, ovo je PROGNOZA za 2023. GODINU, spremite se za period velikih izazova i PROBLEMA
AKO IMATE OVU KRVNU GRUPU POSEDUJETE IZUZETNU MOĆ: Ljudi čistog srca koje svako želi u svom životu, ROĐENI STE VOĐA
Mleko i jogurt
Iako je većini ljudi muka kod u glavi spoje mlečni proizvod i alkohol, kravlje mleko je odlično za pripremu organizma kada znate da ćete kasnije piti alkohol. Razlog leži u činjenici da mleko sadrži velike količine kalcijuma koji se gubi učestalim uriniranjem. Takođe, čak 90 odsto mleka čini voda, pa ćete biti dobro hidrirani. Takođe, i jogurt je zbog kalcijuma odličan izbor!
Humus
Ovaj namaz od leblebija i belog luka veoma je popularan u poslednje vreme, a može biti deo i finih novogodišnjih zalogaja.
Losos
Alkohol može ostaviti vaše telo bez vitamina B12, a upravo je losos bogat ovim vitaminom (kao i važnim omega-3 masnim kiselinama). Nutricionisti se slažu kako su upravo vitamini B grupe važni za brojne fiziološke funkcije u organizmu, ali i za neurološke funkcije i bolje kratkoročno pamćenje.
Testenina
Pijenje alkohola menja nivo glikogena, brzog izvora energije koji se nalazi u jetri. Ugljeni hidrati pomažu u održavanju stabilnog nivoa glikogena i u osećaju sitosti. Naravno, nutricionisti se slažu da bi testeninu trebalo konzumirati sa povrćem, ali dobar izbor je neki fini mesni sos.
Piletina
Hrana bogata proteinima duže se vari, a to znači da će nivo alkohola u vašoj krvi sporije rasti. Iako se po narodnom verovanju piletina ne preporučuje za Novu godinu, da ne bi odletela sreća, ona je odlična za organizam čoveka koji će proslaviti uz koju čašicu!
Jaja
Jaja nisu samo jedan od najboljih lekova protiv mamurluka, već i jedna od najboljih namirnica koja može potpuno sprečiti pojavu mamurluka. Razlog bi mogle biti amino-kiseline koje pomažu u razgradnji nekih vrsta alkohola.