СМАЊУЈУ МАМУРЛУК - Ове НАМИРНИЦЕ конзумирајте данас како бисте што лакше поднели ДЕЈСТВО АЛКОХОЛА
Спремите се за најлуђу ноћ!
Уколико планирате да вечерас попијете коју чашицу више, предлажемо вам неколико намирница које ће помоћи да организам припремите за алкохол и да то сутра што боље поднесете.
НИШТА ДОБРО! Нумеролог УПОЗОРАВА, ово је ПРОГНОЗА за 2023. ГОДИНУ, спремите се за период великих изазова и ПРОБЛЕМА
АКО ИМАТЕ ОВУ КРВНУ ГРУПУ ПОСЕДУЈЕТЕ ИЗУЗЕТНУ МОЋ: Људи чистог срца које свако жели у свом животу, РОЂЕНИ СТЕ ВОЂА
Млеко и јогурт
Иако је већини људи мука код у глави споје млечни производ и алкохол, кравље млеко је одлично за припрему организма када знате да ћете касније пити алкохол. Разлог лежи у чињеници да млеко садржи велике количине калцијума који се губи учесталим уринирањем. Такође, чак 90 одсто млека чини вода, па ћете бити добро хидрирани. Такође, и јогурт је због калцијума одличан избор!
Хумус
Овај намаз од леблебија и белог лука веома је популаран у последње време, а може бити део и финих новогодишњих залогаја.
Лосос
Алкохол може оставити ваше тело без витамина Б12, а управо је лосос богат овим витамином (као и важним омега-3 масним киселинама). Нутриционисти се слажу како су управо витамини Б групе важни за бројне физиолошке функције у организму, али и за неуролошке функције и боље краткорочно памћење.
Тестенина
Пијење алкохола мења ниво гликогена, брзог извора енергије који се налази у јетри. Угљени хидрати помажу у одржавању стабилног нивоа гликогена и у осећају ситости. Наравно, нутриционисти се слажу да би тестенину требало конзумирати са поврћем, али добар избор је неки фини месни сос.
Пилетина
Храна богата протеинима дуже се вари, а то значи да ће ниво алкохола у вашој крви спорије расти. Иако се по народном веровању пилетина не препоручује за Нову годину, да не би одлетела срећа, она је одлична за организам човека који ће прославити уз коју чашицу!
Јаја
Јаја нису само један од најбољих лекова против мамурлука, већ и једна од најбољих намирница која може потпуно спречити појаву мамурлука. Разлог би могле бити амино-киселине које помажу у разградњи неких врста алкохола.