Melem za PODIZANJE IMUNITETA po RECEPTU LEKARA! Lako se priprema, potrebno je nekoliko sastojaka!
Evo kako da ga pripremiš!
Kako da u doba korone pojačamo energiju i imunitet svog organizma, otkrio je prof. dr Staniša Stojiljkovia, šefa katedre za Ekološko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu i autora knjige "Moć i nemoć organizma".
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/07/profimedia-0513750446.jpg?itok=qJP7_Zzs)
IMUNOLOG OTKRIVA! Ovako DELUJE VAKCINA kada je PRIMITE, a njeno DEJSTVO je odloženo!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/10/21/profimedia-0136159218.jpg?itok=ANReWOY0)
GRIP, PREHLADA ILI KORONA? Evo kako da razlikujete simptome
- Imunitet organizma se jača u principu na duže staze. Treba imati u vidu da sistem prerade hrane i sistem disanja uzajamno koordiniraju. Većina nas uvek pita šta prvo da radi i kako da brzinski ojača imunitet. Moj savet da ne gutamo hranu dok jedemo, da smanjimo količinu dehidrirane hrane (slatke i slane grickalice), pravimo pauzu između obroka i u ishranu uvedemo više tremički prerađenog povrća (tikvce, mahunarke, šargarepu, ren). Treba smanjiti mlečne proizvode jer stvaraju višak sluzi koja pogoduje respiratornim oboljenjima. Smanjite testenine. Nemojte spavati posle obroka - kaže profesor Stojiljković, a ovo je njegov melem za ojačanje imuniteta.
Potrebno je
1 l mleka, 100 g integralnog pirinča, 50 g suvog grožđa, 6 suvih šljiva bez koštica, 20 g lanenog semena, malo prirodne vanile, 200 g bundeve, 1 dunja, kašičica cimeta, šaka brazilskog oraha
Priprema
Kuvajte na laganoj vatri u litri mleka pirinač, suvo grožđe, suve šljive i laneno seme, dok ne bude gusto kao sutlijaš. Dodajte i malo vanile radi boljeg ukusa. Već skuvanoj masi dodajte bundevu i dunju, dinstanu ili prethodno ispečenu u rerni. Masu u završnoj fazi dobro izmešajte, pa pospite cimetom i iseckanim brazilskim orahom.