Мелем за ПОДИЗАЊЕ ИМУНИТЕТА по РЕЦЕПТУ ЛЕКАРА! Лако се припрема, потребно је неколико састојака!
Ево како да га припремиш!
Како да у доба короне појачамо енергију и имунитет свог организма, открио је проф. др Станиша Стојиљковиа, шефа катедре за Еколошко инжењерство на Технолошком факултету у Лесковцу и аутора књиге "Моћ и немоћ организма".
ИМУНОЛОГ ОТКРИВА! Овако ДЕЛУЈЕ ВАКЦИНА када је ПРИМИТЕ, а њено ДЕЈСТВО је одложено!
ГРИП, ПРЕХЛАДА ИЛИ КОРОНА? Ево како да разликујете симптоме
- Имунитет организма се јача у принципу на дуже стазе. Треба имати у виду да систем прераде хране и систем дисања узајамно координирају. Већина нас увек пита шта прво да ради и како да брзински ојача имунитет. Мој савет да не гутамо храну док једемо, да смањимо количину дехидриране хране (слатке и слане грицкалице), правимо паузу између оброка и у исхрану уведемо више тремички прерађеног поврћа (тиквце, махунарке, шаргарепу, рен). Треба смањити млечне производе јер стварају вишак слузи која погодује респираторним обољењима. Смањите тестенине. Немојте спавати после оброка - каже професор Стојиљковић, а ово је његов мелем за ојачање имунитета.
Потребно је
1 л млека, 100 г интегралног пиринча, 50 г сувог грожђа, 6 сувих шљива без коштица, 20 г ланеног семена, мало природне ваниле, 200 г бундеве, 1 дуња, кашичица цимета, шака бразилског ораха
Припрема
Кувајте на лаганој ватри у литри млека пиринач, суво грожђе, суве шљиве и ланено семе, док не буде густо као сутлијаш. Додајте и мало ваниле ради бољег укуса. Већ скуваној маси додајте бундеву и дуњу, динстану или претходно испечену у рерни. Масу у завршној фази добро измешајте, па поспите циметом и исецканим бразилским орахом.