MOĆNI TONIK bukvalno SPRŽI SVE VIRUSE u organizmu: Od ove kombinacije bićete ZDRAVI KAO DREN (VIDEO)
Verovatno već znate da je do 80 odsto imunološkog sistema u crevima
Korona opet divlja, pa ovaj otporni virus moramo da napadamo svim sredstvima. Ako nas pitate, najbolje je braniti se jakim imunitetom. A on se stvara u stomaku, tačnije u crevima, zbog čega je hrana najbolji saveznik u borbi protiv ovog mikroorganizma.
Zajedno sa probioticima i enzimima za varenje, fermentirani proizvodi poput kimčija, kombuhe, jogurta, kefira i sirovog kiselog kupusa odličan su način za povećanje dobrih mikroba u crevima. Ovo zauzvrat pomaže jačanju imunološkog sistema.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/09/13/untitled_design_4.jpg?itok=vMPHbaxU)
UKLANJA SVE MRLJE! WC ŠOLJA će blistati brzo i lako uz JEDAN PROIZVOD iz kupatila! (VIDEO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/09/13/untitled_design_3.jpg?itok=Lk5RohWP)
STIDITE SE OŽILJAKA OD AKNI? Ovo je PRIRODAN i JEFTIN lek od kojih će nestati, KOŽA ĆE VAM BLISTATI
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/04/15/profimedia-0393785689.jpg?itok=WeAsPZgu)
JESENJE INFEKCIJE I KORONA: Pulmolog otkriva kako OJAČATI KAPACITET PLUĆA najprostijom VEŽBOM DISANJA
Vatreni oksimel
Ovo piće je sladak tonik koji podstiče imunološki sistem moćnim sastojcima koji su poznati po svojim svojstvima stimulacije imunološkog sistema: jabukovo sirće, beli luk, ren, đumbir, luk, med i začinsko bilje.
Postoje brojne varijacije ovog koncepta, na primer ono što obično koristim kada osetim blagu iritaciju grla: med sa pasiranim čenom belog luka i biberom. Originalni recept napravila je Rouzmari Gladstoun sedamdesetih godina. Njena vizija je bila da nauči umetnost razmišljanja o hrani kao leku. Vatreni napitak potiče iz klase tonika oksimela Grka i Persijanaca koji su u svom najosnovnijem obliku sirće i med. „Oki“ = kiselina i „mel“ = med.
Prednosti ovog vatrenog napitka
- Jabukovo sirće je odlično sredstvo za varenje
- Ren je moćan protiv zapušenih sinusa
- Đumbir pomaže pri varenju, mučnini i infekcijama
- Beli luk je antimikrobni i antibakterijski
- Crni luk je sličan belom luku
- Biber stimuliše imunološki sistem
- Med deluje umirujuće i protivupalno. Ako koristite sirovi med, on ima svoje antibakterijske osobine
Kako se pravi vatreni oksimel
Potrebno vam je:
- 1/2 šolje tanko naseckanog đumbira
- 1/2 šolje oljuštenog, svežeg rena, naseckanog na kockice
- 1 glavica belog luka, čenovi zdrobljeni i narendani
- 3 grančice ruzmarina
- 2 čili papričice prepolovljene po dužini
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 2 štapića cimeta
- 1 limun isečen na komade
- 1/2 narandže isečene na komade
- 2 šolje jabukovog sirćeta
- 1/2 šolje meda
Kako da ga pripremite
Stavite đumbir i ren na dno litarske tegle ili slične staklene posude koja se može zatvoriti.
Dodajte beli luk, ruzmarin, čili, biber u zrnu, cimet; zatim dodajte komadiće limuna i narandže, pritiskajući nadole da se sastojci sabiju.
Dodajte sirće, dodajući još po potrebi da potpuno potopite sastojke i napunite teglu. Zatvorite teglu (ako koristite metalni poklopac, stavite komad papira između tegle i poklopca da biste sprečili korozivnu reakciju sa sirćetom).
Čuvajte na hladnom i tamnom mestu, mućkajući nekoliko sekundi svaki dan ili dva od tri nedelje i do najduže šest nedelja.
Procedite kroz gazu ili sitno sito; odbacite čvrste materije. Umešajte med. Čuvajte u zatvorenoj ambalaži u frižideru najduže mesec dana.