МОЋНИ ТОНИК буквално СПРЖИ СВЕ ВИРУСЕ у организму: Од ове комбинације бићете ЗДРАВИ КАО ДРЕН (ВИДЕО)
Вероватно већ знате да је до 80 одсто имунолошког система у цревима
Корона опет дивља, па овај отпорни вирус морамо да нападамо свим средствима. Ако нас питате, најбоље је бранити се јаким имунитетом. А он се ствара у стомаку, тачније у цревима, због чега је храна најбољи савезник у борби против овог микроорганизма.
Заједно са пробиотицима и ензимима за варење, ферментирани производи попут кимчија, комбухе, јогурта, кефира и сировог киселог купуса одличан су начин за повећање добрих микроба у цревима. Ово заузврат помаже јачању имунолошког система.
УКЛАЊА СВЕ МРЉЕ! WC ШОЉА ће блистати брзо и лако уз ЈЕДАН ПРОИЗВОД из купатила! (ВИДЕО)
СТИДИТЕ СЕ ОЖИЉАКА ОД АКНИ? Ово је ПРИРОДАН и ЈЕФТИН лек од којих ће нестати, КОЖА ЋЕ ВАМ БЛИСТАТИ
ЈЕСЕЊЕ ИНФЕКЦИЈЕ И КОРОНА: Пулмолог открива како ОЈАЧАТИ КАПАЦИТЕТ ПЛУЋА најпростијом ВЕЖБОМ ДИСАЊА
Ватрени оксимел
Ово пиће је сладак тоник који подстиче имунолошки систем моћним састојцима који су познати по својим својствима стимулације имунолошког система: јабуково сирће, бели лук, рен, ђумбир, лук, мед и зачинско биље.
Постоје бројне варијације овог концепта, на пример оно што обично користим када осетим благу иритацију грла: мед са пасираним ченом белог лука и бибером. Оригинални рецепт направила је Роузмари Гладстоун седамдесетих година. Њена визија је била да научи уметност размишљања о храни као леку. Ватрени напитак потиче из класе тоника оксимела Грка и Персијанаца који су у свом најосновнијем облику сирће и мед. „Оки“ = киселина и „мел“ = мед.
Предности овог ватреног напитка
- Јабуково сирће је одлично средство за варење
- Рен је моћан против запушених синуса
- Ђумбир помаже при варењу, мучнини и инфекцијама
- Бели лук је антимикробни и антибактеријски
- Црни лук је сличан белом луку
- Бибер стимулише имунолошки систем
- Мед делује умирујуће и противупално. Ако користите сирови мед, он има своје антибактеријске особине
Како се прави ватрени оксимел
Потребно вам је:
- 1/2 шоље танко насецканог ђумбира
- 1/2 шоље ољуштеног, свежег рена, насецканог на коцкице
- 1 главица белог лука, ченови здробљени и нарендани
- 3 гранчице рузмарина
- 2 чили папричице преполовљене по дужини
- 1 кашичица бибера у зрну
- 2 штапића цимета
- 1 лимун исечен на комаде
- 1/2 наранџе исечене на комаде
- 2 шоље јабуковог сирћета
- 1/2 шоље меда
Како да га припремите
Ставите ђумбир и рен на дно литарске тегле или сличне стаклене посуде која се може затворити.
Додајте бели лук, рузмарин, чили, бибер у зрну, цимет; затим додајте комадиће лимуна и наранџе, притискајући надоле да се састојци сабију.
Додајте сирће, додајући још по потреби да потпуно потопите састојке и напуните теглу. Затворите теглу (ако користите метални поклопац, ставите комад папира између тегле и поклопца да бисте спречили корозивну реакцију са сирћетом).
Чувајте на хладном и тамном месту, мућкајући неколико секунди сваки дан или два од три недеље и до најдуже шест недеља.
Процедите кроз газу или ситно сито; одбаците чврсте материје. Умешајте мед. Чувајте у затвореној амбалажи у фрижидеру најдуже месец дана.