Može da se POSTI i da se GOSTI: Preukusni MLADI KROMPIRI SA PASTOM, gotov ručak za tili čas
Ovo jelo oduševiće sve ljubitelje mladog krompira!
Ukoliko danas nemate ideju šta biste za ručak, jer ste juče spremali krompire, a prekjuče pastu, danas napravite isto to, ali na nov način - mlade kromire sa pastom. Ovo jelo će vam dokazati da može i da se posti i da se gosti.
Kombinacija slatkog mladog krompira i testenine, iako se čini čudnom, pokazala se kao fantastična. Beka Jela je bila oduševljena ovim jednostavnim, posnim i brzim ručkom.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/19/353678396_815362776920155_3742736190584202247_n.jpg?itok=0gwuclEB)
NAJPROSTIJI, A NAJUKUSNIJI VOĆNI KOLAČ: Ukoliko želite da oduševite najmilije, a da se ne pomučite, ovo je recept za vas
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/18/353851837_266482489391292_5994971322542266784_n.jpg?itok=ZWUrl086)
Ovo IZVANREDNO JELO još niste probali! Posna pita sa paprikom - Brz, ukusan i hrskav RECEPT (VIDEO)
Potrebno je:
- 500 g mladog krompira sitnijeg
- 300 gr testenine
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1 kašičica brašna
- 250 ml vode
- suvi začini: mleveni biber, origano, ruzmarin i peršunov list
Priprema:
Krompir oprati i očistiti, potom dodati seckani ruzmarin, suve začine, slatku papriku i ulje. Sve dobro izjednačiti. Zatim, u šerpicu sipati malo ulja, dodati brašno i izgnječen beli luk. Kad brašno postane kremasto, ubaciti vodu i suve začine i kratko prokuvati. U međuvremenu skuvti testeninu. Kada bude gotova, malo je ocediti, a potom malo pouljiti i izmešati sa krompirom. Sve istresti u podmazan pleh i preliti retkim sosom od belog luka. Začiniti peršunovim listom.
Peći na 220 stepeni od 30 do 40 minuta. Pazite da vam se ne prepeče i tečnost ispari sasvim, mora ostati sočno. Uživajte!