Najbolja i NAJHRSKAVIJA TIKVICA U KORNFLEKSU: Baka savetuje kako da napravite i SLATKU VARIJANTU - garantovan je užitak za nepca! (RECEPT)
18.08.2022.
09:31
Komentari (0)
U nastavku pročitajte savete za pripremu pohovane tikvice o kakvoj ste oduvek sanjali
Potrebno je
- 1 veća tikvica
- 200 gr kisele pavlake
- 1 kašika majoneza
- 100 ml jogurta
- 100 gr. kornifleksa
- 2-3 jaja
- soli, ulje
Za slatki deo
- 2 -3 veće zrelije breskve
- šećer u prahu
PROJA ROLNICE U GOTOVIM KORAMA: Dva najlepša srpska obroka u kombinaciji iz snova (RECEPT)
PROJA ROLNICE U GOTOVIM KORAMA: Dva najlepša srpska obroka u kombinaciji iz snova (RECEPT)
MESNATE PAPRIKE SA PAVLAKOM NA DRUGAČIJI NAČIN: Tajna se krije u PRELIVU (RECEPT)
MESNATE PAPRIKE SA PAVLAKOM NA DRUGAČIJI NAČIN: Tajna se krije u PRELIVU (RECEPT)
Priprema:
Tikvice oguliti, ako su mlade nije potrebno i iseći na tanje listiće..
Posoliti da odstoji 10 minuta. Ocediti vodu. Umutiti pavlaku, majonez i jogurt. Dodati malo mlevene paprike.
Jaja takođe umutiti. Oceđene tikvice provući kroz pavlaku, izmrvljen kornifleks i jaja.
Pržiti u ulju ili ređati u pleh i peće u rerni na 200 stepeni C oko 40 min. da porumeni.