Најбоља и НАЈХРСКАВИЈА ТИКВИЦА У КОРНФЛЕКСУ: Бака саветује како да направите и СЛАТКУ ВАРИЈАНТУ - гарантован је ужитак за непца! (РЕЦЕПТ)
18.08.2022.
09:31
Коментари (0)
У наставку прочитајте савете за припрему поховане тиквице о каквој сте одувек сањали
Потребно је
- 1 већа тиквица
- 200 гр киселе павлаке
- 1 кашика мајонеза
- 100 мл јогурта
- 100 гр. корнифлекса
- 2-3 јаја
- соли, уље
За слатки део
- 2 -3 веће зрелије брескве
- шећер у праху
ПРОЈА РОЛНИЦЕ У ГОТОВИМ КОРАМА: Два најлепша српска оброка у комбинацији из снова (РЕЦЕПТ)
ПРОЈА РОЛНИЦЕ У ГОТОВИМ КОРАМА: Два најлепша српска оброка у комбинацији из снова (РЕЦЕПТ)
МЕСНАТЕ ПАПРИКЕ СА ПАВЛАКОМ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Тајна се крије у ПРЕЛИВУ (РЕЦЕПТ)
МЕСНАТЕ ПАПРИКЕ СА ПАВЛАКОМ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Тајна се крије у ПРЕЛИВУ (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Тиквице огулити, ако су младе није потребно и исећи на тање листиће..
Посолити да одстоји 10 минута. Оцедити воду. Умутити павлаку, мајонез и јогурт. Додати мало млевене паприке.
Јаја такође умутити. Оцеђене тиквице провући кроз павлаку, измрвљен корнифлекс и јаја.
Пржити у уљу или ређати у плех и пеће у рерни на 200 степени Ц око 40 мин. да порумени.