NAJBOLJI BUREK PO BAKINOM RECEPTU: Evo kako da napravite omiljeni DORUČAK brzo i lako, treba vam PET SASTOJAKA (VIDEO)
Ništa lakše!
Potrebno je:
- 500 gr srednjih kora
- 400-500 gr mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- soli, biber
- 200 ml kisele vode
- ulje
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/23/fsdafasf.jpg?itok=9Z1N-eN2)
Recept za VEZANE SARME: Obrok sa PUNO POVRĆA, zdravo, hranljivo i veoma UKUSNO, brzo i lako se sprema (VIDEO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/22/sd_65.jpg?itok=SyBSVuwb)
ČORBASTA BORANIJA, BEZ ZAPRŠKE I BRAŠNA: Sočno i zdravo jelo na kašiku! (RECEPT)
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa dodati meso i dinstati ga oko 15-20 minuta. Dodati soli i bibera.
Pleh veličine 24 cm premazati uljem, dodati prvu koru na dno da delovi kore da prelaze preko ivice pleha. Kore i meso podeliti podeliti na tri dela. Ostaviti malo kora za prekrivanje.
Prvu koru koju zgužvamo, pa poprskamo uljem i kiselom vodom- Zgužvamo sledeću koru pa je poprskamo uljem i kiselom vodom .
Na petu koru stavljamo trećinu mesa.
Opet ponavljamo meso, treći deo kore isto, pa pokrijemo meso sa par kora prskamo uljem i kiselom vodom.
Zadnju koru užuškamo sa svih strana, premažemo uljem i prskamo vodom. Pečemo na 220 stepeni C oko 45 minuta . Seči vruć. Služiti uz jogurt ili kiselo mleka