Recept za VEZANE SARME: Obrok sa PUNO POVRĆA, zdravo, hranljivo i veoma UKUSNO, brzo i lako se sprema (VIDEO)
Ideja za ručak!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za vezane sarme.
Potrebno je:
- 1 glavica slatkog kupusa
- 1 lonče od 100gr. pirinča
- 1 veća šargarepa
- veza mladog crnog luka
- 1 mladi krompir
- 100 ml kuvanog paradajza
- 2 kašičice brašna
- 1 svež paradajz
- crvena ml. paprika
- beli luk
- biber, so
- peršunov list
- ulje
HIPOGLIKEMIJA - PRVI SIGNAL PREKOMERNO ZNOJENJE NOĆU: Ova neprijatna pojava može ukazati na brojne zdravstvene PROBLEME
Nakon VRELOG PLESA sa FUDBALEROM GUDELJEM Milica Todorović OTKRILA u kakvom su odnosu (VIDEO)
Priprema:
U dublju šerpu staviti izdubljeni kupus i kuvati 5 minuta pa hvataljkom odvojiti listove i ohladiti. Skinuti nožem koren i naši listovi su spremni za spremanje najbolje posne sarme.
Iseckati sitno crni luk, dodati seckanu šargarepu pa propržiti, dodati opran pirinča, krompir, secen paradajz na kockice, beli luk, biber, papriku crvenu mlevenu i izjednačiti. List raširiti na dasku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice i uviti sarmu spravljajući list da sarma bude što tvrđe uvijena.
Tepsiju podmazati pa ređati sarmice. Uzeto 300 ml tečnosti gde se kuvao kupus pa ubaciti 2 kašičice brašna i žicom promućkati. Dodati 100 ml duvanog paradajza pa preliti sarmice. Još malo premazati uljem i peći u rerni na 220 stepeni C oko 50-60 minuta.
Možete je pokriti do polovine pa otkriti da zarumene.
Ja sam se malo igrala pa svaku sarmicu vezala prejem mladog crnog luka, izmeđ
u sam stavila po komadić paradajza.
BONUS VIDEO: Nemanja Gudelj izašao na binu i zasvirao sa muzičarima