Рецепт за ВЕЗАНЕ САРМЕ: Оброк са ПУНО ПОВРЋА, здраво, хранљиво и веома УКУСНО, брзо и лако се спрема (ВИДЕО)
Идеја за ручак!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за везане сарме.
Потребно је:
- 1 главица слатког купуса
- 1 лонче од 100гр. пиринча
- 1 већа шаргарепа
- веза младог црног лука
- 1 млади кромпир
- 100 мл куваног парадајза
- 2 кашичице брашна
- 1 свеж парадајз
- црвена мл. паприка
- бели лук
- бибер, со
- першунов лист
- уље
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/15/profimedia-0528532312.jpg?itok=rmylmDZp)
ХИПОГЛИКЕМИЈА - ПРВИ СИГНАЛ ПРЕКОМЕРНО ЗНОЈЕЊЕ НОЋУ: Ова непријатна појава може указати на бројне здравствене ПРОБЛЕМЕ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/22/289368016_427764978995152_1825929746064858669_n.jpg?itok=SjAS2-Vd)
Након ВРЕЛОГ ПЛЕСА са ФУДБАЛЕРОМ ГУДЕЉЕМ Милица Тодоровић ОТКРИЛА у каквом су односу (ВИДЕО)
Припрема:
У дубљу шерпу ставити издубљени купус и кувати 5 минута па хватаљком одвојити листове и охладити. Скинути ножем корен и наши листови су спремни за спремање најбоље посне сарме.
Исецкати ситно црни лук, додати сецкану шаргарепу па пропржити, додати опран пиринча, кромпир, сецен парадајз на коцкице, бели лук, бибер, паприку црвену млевену и изједначити. Лист раширити на даску ставити пуну кашику надева, савити ивице и увити сарму справљајући лист да сарма буде што тврђе увијена.
Тепсију подмазати па ређати сармице. Узето 300 мл течности где се кувао купус па убацити 2 кашичице брашна и жицом промућкати. Додати 100 мл дуваног парадајза па прелити сармице. Још мало премазати уљем и пећи у рерни на 220 степени Ц око 50-60 минута.
Можете је покрити до половине па открити да зарумене.
Ја сам се мало играла па сваку сармицу везала прејем младог црног лука, измеђ
у сам ставила по комадић парадајза.
БОНУС ВИДЕО: Немања Гудељ изашао на бину и засвирао са музичарима