Najbolji recept za PITU SA MESOM BEZ KORA iz tiganja - Bolju niste jeli, tražiće vam svi recept, pravi se ZAČAS, a ukus OČARAVA
Ukusniju i sočniju pitu sa mesom niste probali, bar tako kažu sv oni koji se je degustirali
Pita sa mesom bez kora puna je sočnog fila i istopljenog sira, te i oni najizbirljiviji je obožavaju! Sprema se neverovatno jednostavno, a jelo je toliko ukusno, da ćete ga praviti bar jednom sedmično!
Sastojci:
450 g mlevenog mesa
1 kašika maslinovog ulja
1 luk
8 jaja
60 ml guste pavlake za kuvanje
1/2 kašičice belog luka u prahu
So i biber
170 g čedar sira
peršun
Način spremanja:
Propržite na ulju meso i crni luk. Dodajte so, biber i beli luk u prahu. Izrendajte čedar i dodajte pola preko mesa. U činiji razbijte jaja i umutite ih sa pavlakom pa sipajte u tiganj.Odozgo stavite preostali čedar. Prebacite tiganj u rernu i pecite 20 minuta na175 ° C. Kada je gotovo pospite svežim peršunom.
Srbija Danas/Stil, I.B./Prenela J.Š.