Najbrža POSNA SLANA torta od rozen kora i ajvara - Pravi se za manje od pola sata, ukusna i dekorativna
Sastojci su jednostavni, priprema brza, a rezultati fenomenalni!
Ova posna slana torta od rozen kora je savršen izbor za sve koji žele brzo, jednostavno, a ukusno jelo koje će impresionirati goste. Ova torta se priprema za manje od pola sata i odlična je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do posnih večera.
Kombinacija mekanih rozen kora, kremastih filova i slanog ajvara čini je bogatom i sočnom, dok je dekorativna i elegantna za serviranje. Idealna je za sve one koji su u žurbi, a opet žele da uživaju u nečemu posebnom.
Sastojci su jednostavni, priprema brza, a rezultati fenomenalni!
Posna slana torta sa rozen korama i ajvarom
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
500g posnog sira
300g posnog majoneza
200g ajvara
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 glavica crnog luka
So, biber po ukusu
Maslinovo ulje
Uputstvo:
Priprema fila:
Sitno iseckajte crvenu i zelenu papriku, kao i crni luk.
U zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja propržite crni luk dok ne postane staklast.
Dodajte iseckane paprike i dinstajte dok ne omekšaju.
Kada su povrće mekano, sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi.
U posebnoj posudi, izmešajte posni sir, posni majonez, ajvar i ohlađeno dinstano povrće. Dodajte so i biber po ukusu te dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Slaganje torte:
Na tanjir za posluživanje stavite jednu rozen koru.
Premažite filom od sira, pavlake i ajvara preko kore.
Stavite drugu rozen koru preko fila i ponovite postupak sve dok potrošite fil i kore.
Završite tortu poslednjom korom.
Dekoracija:
Možete ukrasiti vrh torte sa preostalim ajvarom, iscrtavajući šare ili linije po želji.
Po želji, ukrasite narezanom crvenom i zelenom paprikom ili listićima peršuna.
Možete da ukrasite i posnim sirom i na vrhove kockica da stavitre masline.
Hlađenje:
Gotovu tortu stavite u frižider da se stegne barem sat vremena pre sečenja i posluživanja.