Imate PROBLEM SA PROBAVOM? Ovo nikad niste probali, a može vam pomoći
Čia semenke imaju neutralan ukus i teksturu, a taj blagi ukus čini ih odličnim dodatkom raznoj hrani i piću.
Sigurno ste se pitali čemu služi čia semenka i koje su sve njene prednosti.
Čia semenke odlično utiču na vaš mozak, na varenje, ali i na zdravlje kardiovaskularnog sistema.
![alergija](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/03/05/shutterstock_398719123.jpg?itok=pvH2RRHM)
KAŠALJ, KIJANJE, NERVOZA -Simptomi promene vremena i PROLEĆNIH ALERGIJA uporni i iritantni, a evo u čemu je SPAS
![umor](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/23/profimedia-0309044461.jpg?itok=Of2yI_5Z)
Bolje da vam NE PADA NA PAMET - Evo šta se dešava kada PIJEMO ALKOHOL uz ANTIBIOTIKE, najmanji problem je što lekovi ne deluju
![sremuš](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/03/18/dfdasfdasfas.jpg?itok=bPW8pc93)
NAJZDRAVIJI "KOROV" koji POSTOJI - Ne baca se nijedan deo biljke, imate je u dvorištu, a nezamenjiva je u jačanju imuniteta
Čia odlično utiče na naš mozak jer sadrži mnogo omega 3 masne kiseline koje utiču na smanjenje apetita i na poboljšanje raspoloženja.
Zbog svoje velike količine vlakana koje poseduju čia semenke su odlični probiotik. Tokom varenja semenke nabubre i postanu gelaste teksture. Vlakna omogućavaju čia semenkama da na prirodan način čiste creva.
Ukoliko ih pomešate sa jogurtom i ostavite u frižideru dok ne nabubre i to posle pojedete olakšaćete problem sa probavom. Čia semenke su bogate antioksidansima i vlaknima. Sadrže visok nivo magnezijuma, cinka, gvožđa i kalcijuma. Ova semenka može mnogo da utiče na unapređivanje zdravlja, posebno kad je reč kod sprečavanja oboljenja srca.
Srbija Danas/A.N.