Narodni lek koji UBIJA BAKTERIJE I VIRUSE, odličan i za SMIRENJE: Medovača po DEDINOM RECEPTU
Da biste napravili dobru medovaču, treba vam svega tri sastojka
Medovača se kroz istoriju visoko cenila zbog svog lekovitog dejstva i bila je drevno piće Starih Slovena. Poreklom je sa prostora gde su se nastanili Stari Sloveni i važi za jedno od najstarijih pića. Za Slovena med je bio, moglo bi se reći, osnovna namirnica, najbolja hrana i piće.
Lekovitost medovače potiče upravo od meda i propolisa, od kojih se i pravi ovaj izvrstan liker. Povoljno deluje na cirkulaciju, protiv bakterija i virusa i poboljšava apetit i varenje, te je idealan aperitiv.
DETOKS DIJETA OD 3 DANA: Pročišćava organizam za kratko vreme, a kilogrami nestaju...
Ljudi ROĐENI ovih DANA u MESECU imaju POSEBNU SUDBINU, sve im ide u životu, rođeni su da vode
U poređenju sa alkoholnim pićima dejstvo medovače je začuđujuće i čudesno. Medovača daje bodrost, radost i smirenje bez ošamućivanja, raslabljenja i nezdravog uzbuđenja. Posle njene upotrebe nema glavobolje, slabosti, mučnine. Naprotiv, medovača ispijena sa merom daje snagu i zdravlje.
Mnogi iz neznanja liker-rakiju od meda pogrešno nazivaju i “medovina”. Naime, medovina je vino sa dodatkom meda, dok je medovača – medena rakija ili pravilnije liker od meda (šljivovica, viljamovka, dunjevača, kajsijevača obogaćena medom).
Mnogi ne znaju da medovaču mogu vrlo lako da naprave sami, kod kuće, i da tako provereno znaju kog je kvaliteta med korišćen za njenu pripremu, kao i kog je kvaliteta rakija koja se koristi za dobijanje medovače.
Obično se koriste domaća rakija lozovača i najbolji aromatični med od lipe.
0,5 kg meda 0,8 l – 38-42 %-tne lozovače 0,1 l prokuvane ili destilovane vode 0,1 l suvog belog vina 1 limun (korica) prstohvat korijandera
Priprema:
Med se ulije u veći lonac i uz mešanje umereno zagreje da postane tečan. Lonac se odmakne sa ringle. Ako je med dovoljno tečan dodaju se lozovača, prokuvana voda, belo vino, narendana limunova kora i usitnjeni korijander uz stalno mešanje. Tako pripremljena smesa uliva se u flaše koje se dobro zatvore.
Nakon dva meseca stajanja smesa se filtrira, a rakija ulije u čiste flaše. Što duže stoji, to je bolja!