SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA
Ne bacajte PRESOLJENJU hranu i izgorela peciva, sve možete USPEŠNO rešiti i dobiti ukusno jelo, a evo šta ako KROMPIR PROKLIJA
Sve ovo možete rešiti uz nekoliko veoma jednostavnih trikova oprobanih domaćica. Evo kako da se snađete u ovim situacijama.
SvimA se, koliko god da su dobri kuvari ili se vešto snalaze u kuhinji dešavaju određene situacije, kao da zagori kolač, proklija povrće, a voće kao što je jabuka se osuši i postene ne tako privlačno za jelo.
Sve ovo možete rešiti uz nekoliko veoma jednostavnih trikova oprobanih domaćica. Evo kako da se snađete u ovim situacijama.
Smežurana jabuka
Stravite je u hladnu vodu i ostavite izvesno vreme dok ponovo ne postane sveža.
Zagorela hrana
Supe i čorbe odmah prebaciti u drugi lonac. Zagorele delove mesa odstraniti, a krompir, ako ga ima odmah bacite.
Razbijena jaja u toku kuvanja
Uvijte ih u foliju i vratite da se kuvaju.
Raspadnuta riba
Izvadite koske, prelijte nekim pikantnim umakom i poslužite kao salatu.
Prekuvano povrće
Ovde nema leka, sem da ga sameljete zajedno sa kuvanim krompirom i servirate kao pire od povrća. Možete ga iskoristiti i tako što ćete ga umutiti štapnim mikserom i napraviti potaž uz dodatak adekvatnih začina.
Proklijao kromir
Sadrži male količine toksina ispod kore. Nije dovoljno odstraniti samo klice već uklonite i površinski deo krompira, a ne samo koru.
Prekuvane, tvrde knedle
Isecite ih na kriške i propržite na ulju uz dodatak malo crnog luka i sitno seckane slaninice.
Zagoreo kolač
Pustiti da se dobro ohladi, a zatim pažljivo odstraniti delove koji su izgoreli. Preliti kolač gustim slojem čokolade.
Prezačinjeni umaci, supe i čorbe
Dodati malo mleka kako bi se ukus izbalansirao.