САВЕТИ ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА
Не бацајте ПРЕСОЉЕЊУ храну и изгорела пецива, све можете УСПЕШНО решити и добити укусно јело, а ево шта ако КРОМПИР ПРОКЛИЈА
Све ово можете решити уз неколико веома једноставних трикова опробаних домаћица. Ево како да се снађете у овим ситуацијама.
СвимА се, колико год да су добри кувари или се вешто сналазе у кухињи дешавају одређене ситуације, као да загори колач, проклија поврће, а воће као што је јабука се осуши и постене не тако привлачно за јело.
Све ово можете решити уз неколико веома једноставних трикова опробаних домаћица. Ево како да се снађете у овим ситуацијама.
Смежурана јабука
Стравите је у хладну воду и оставите извесно време док поново не постане свежа.
Загорела храна
Супе и чорбе одмах пребацити у други лонац. Загореле делове меса одстранити, а кромпир, ако га има одмах баците.
Разбијена јаја у току кувања
Увијте их у фолију и вратите да се кувају.
Распаднута риба
Извадите коске, прелијте неким пикантним умаком и послужите као салату.
Прекувано поврће
Овде нема лека, сем да га самељете заједно са куваним кромпиром и сервирате као пире од поврћа. Можете га искористити и тако што ћете га умутити штапним миксером и направити потаж уз додатак адекватних зачина.
Проклијао кромир
Садржи мале количине токсина испод коре. Није довољно одстранити само клице већ уклоните и површински део кромпира, а не само кору.
Прекуване, тврде кнедле
Исеците их на кришке и пропржите на уљу уз додатак мало црног лука и ситно сецкане сланинице.
Загорео колач
Пустити да се добро охлади, а затим пажљиво одстранити делове који су изгорели. Прелити колач густим слојем чоколаде.
Презачињени умаци, супе и чорбе
Додати мало млека како би се укус избалансирао.