NE MOŽE DA NE USPE — ČAK I AKO STE POČETNIK: Kako da umesite pogaču koja izgleda prelepo i još je boljeg ukusa (RECEPT)
Vodič za početnike: Kako da umesite pogaču
Evo kako najlakše da umesite pogaču, uz pomoć sledećih saveta.
Potrebno je:
- 100 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 20 gr svežeg kvasca
- 200 ml mleka
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 gr kisele pavlake
- 500-550 gr brašna
- malo soli
JUTARNJA NAVIKA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ovo pije na prazan stomak, čini ČUDA ZA ZDRAVLJE, a koriste i DECA
ZAVELA MONAHA, BORILA SE SA OPAKIM KANCEROM DOJKE: Srpska glumica iz TROUGLA pravo u CENTAR SKANDALA
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati mlako mleko, dodati kvasac, so, 30 ml ulja i dodati brašno da testo bude mekše.
Dobro ga obraditi varjačom, rukama ili mikserom. Ostaviti da odmori na toplom 30 minuta.
Malo podmazati sto maslinovim uljem pa naraslo testo istresti na sto. Podeliti u 7 delova, pa svaki deo obraditi malo rukama (premesiti ) i oblikovati lopticu. Svaku lopticu uvaljati malo u maslinovo ulje i ostaviti 5-6 min. pokriveno.
Masnim rukama loptice razvući u testo tanko i staviti na list pek papira, premazati 1 malom kašičicom pavlake. Uraditi i sve ostale tako, s tim što zadnju razvučenu ne mažemo pavlakom. Iseći nožićem za picu na kvadrate testo i spustiti spremljenu pogaču u tepsiju veličine 22 cm.
Pokriti da poraste, pa je premazati žumancetom i posuti susamom. Rernu uključiti na 220 stepeni, peći 15 minuta pa smanjiti na 180 stepeni C i peći još 35-40 minuta. Pokriti krpom pa kad se ohladi, pokidati i služiti