Ne voliš da kuvaš, a želiš da SMRŠAŠ? Ova 3 saveta će ti DRASTIČNO OLAKŠATI život!
Nije na odmet znati...
Kada je reč o pravilnoj ishrani, jedna stvar koju svi nutricionisti preporučuju jeste da se okrenete domaćoj kuhinji.
Međutim, to nije uvek tako lako. Manjak vremena, a kod mnogih i neiskustvo u kuhinji dovode do toga da se radije odlučuju za kupovne varijante.
Ipak, i za to postoji rešenje.
NIJE BEZOPASNA NAVIKA: Ako često GRIZEŠ USNE, to može biti znak ozbiljnih zdravstvenih poremećaja!
NAPRAVIĆE VAM HAOS U TELU: Ove namirnice nikako nemojte da uzimate na PRAZAN STOMAK!
"BIO SAM LJUBOMORNO GOV*DO" Ispovest ovog muškarca ZAPALILA Internet "Žena me krivi što..."
- Jedan od najboljih načina da popravite svoju ishranu je da počnete da kuvate, umesto da živite na hrani iz frižidera ili restorana brze hrane. Znam, ovo ništa ne znači onima koji prosto ne vole da kuvaju ili nemaju vremena pored drugih obaveza - kaže nutricionistkinja Marija Đurković i navodi tri trika kojima se i sama služi:
- Za prvi ćete morati malo da se pomučite i taj jedan dan u nedelji odvojite vreme, ako želite da pripremite neka složenija jela, dok druga dva nećete ni osetiti i mogu vam poslužiti uvek kada imate jako malo vremena na raspolaganju ili ste preumorni za nešto više od toga.
1. Kuvaj vikendom za celu nedelju
Skuvaj subotom ili nedeljom dva tri jela koja ćeš držati u frižideru i podgrevati po potrebi. Imaj u vidu da isto jelo možeš jesti i dva dana, ako skuvaš više.
2. Kupuj zamrznuto povrće
Ako ti se baš ne da da vikend provedeš u kuhinji i dalje možeš pojesti nešto zdravo, za šta je potrebna minimalna termička obrada, a to je zamrznuto povrće: carska mešavina, meksički miks, minestrone mešavina...
3. Drži testeninu u zalihama
Integralna pasta, sa malo povrća i par kapi maslinovog ulja ili konzervom tunjevine je super brz i zdrav obrok za koji će ti trebati najviše 15-20 minuta, a još uvek je to tanjir toplog kuvanog jela.