Nećete verovati šta možete napraviti od DVA KROMPIRA I DVE JABUKE: Ovaj recept oduševljava sve koji ga probaju
Čeper je tradicionalno jelo koje se pravi od osnovih sastojaka, a rezultat je neverovatno sočan i aromatičan obrok koji može biti i prilog i glavno jelo.
Da li ste ikada pomislili da možete spojiti krompir i jabuke u jedno jelo?
Možda zvuči neobično, ali ovaj jednostavan i starinski recept za čeper pokazuje da nespojivo može biti savršeno ukusno.
Sastojci
- 2 veća krompira
- 2 jabuke
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- So
- 50 ml mleka
- 1 kocka margarina
- 1 kašika ulja
- Malo mlevenih oraha pomešanih sa šećerom
- 4 kašike brašna
Iseckajte krompir na komade i malo ga posolite, a zatim stavite da se kuva.
Oljuštene jabuke izrendajte, a krompir ocedite i izgnječite ga, kako bi dobili smesu za pire.
U ohlađeni krompir dodajte jabuke, šećer, jaja i sve lepo sjedinite. Zatim, dodajte polako mleko sa neprestanim mešanjem.
U smesu dodajte brašno i posolite, a potom nastavite sa mešanjem.
Pržite u zagrejanom ulju sa obe strane.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Duskina kuhinja.