Нећете веровати шта можете направити од ДВА КРОМПИРА И ДВЕ ЈАБУКЕ: Овај рецепт одушевљава све који га пробају
Чепер је традиционално јело које се прави од основих састојака, а резултат је невероватно сочан и ароматичан оброк који може бити и прилог и главно јело.
Да ли сте икада помислили да можете спојити кромпир и јабуке у једно јело?
Можда звучи необично, али овај једноставан и старински рецепт за чепер показује да неспојиво може бити савршено укусно.
Састојци
- 2 већа кромпира
- 2 јабуке
- 2 јаја
- 2 кашике шећера
- Со
- 50 мл млека
- 1 коцка маргарина
- 1 кашика уља
- Мало млевених ораха помешаних са шећером
- 4 кашике брашна
Исецкајте кромпир на комаде и мало га посолите, а затим ставите да се кува.
Ољуштене јабуке изрендајте, а кромпир оцедите и изгњечите га, како би добили смесу за пире.
У охлађени кромпир додајте јабуке, шећер, јаја и све лепо сједините. Затим, додајте полако млеко са непрестаним мешањем.
У смесу додајте брашно и посолите, а потом наставите са мешањем.
Пржите у загрејаном уљу са обе стране.
Детаљније о начину припреме на видеу Дускина кухиња.