NEMAČKI NOBELOVAC OTKRIO ŠTA JE UZROK RAKA: Ove 2 stvari dovode do kancera, a evo kako da smanjite rizik
Iznenadićete se!
Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923. godine, a pronalazač je 1931. godine za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina, nažalost, sakrivena od javnosti.
OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA OPAKU BOLEST: Evo zašto hitno morate kod lekara ako vas boli grlo
RUŽNA NAVIKA zbog koje ćete se pre zaraziti EŠERIHIJOM, nego kada biste jeli sirovo meso
ČESTO JEDITE BELANCE: Evo koja je njegova uloga u dijeti i kako deluje na zdravlje
Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.
Antifiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom. Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.
Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu - ako vam nedostaje kiseonika, imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.
U svom delu “Metabolizam tumora“ dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).
Tumorske ćelije mogu da prežive samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.
Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.
Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga šta jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše ćelije, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.
- Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljene hidrate, koji škode pankreasu. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
- Meso (sve vrste)
- Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlaka, jogurt itd.
- Rafinisana so
- Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keksi itd.
- Hleb
- Margarin
- Kofein
- Alkohol
- Duvan
- Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
- Sve sirovo povrće - Neko je kiselo po okusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
- Voće - Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
- Bademi -Vrlo su alkalni.
- Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
- Med - Ima vrlo visoku alkalnost.
- Hlorofil - Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
- Voda - Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
- Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedalački način života uništava život.