NEMAČKI NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVET: Ove DVE NAMIRNICE izazivaju veliki broj BOLESTI
Prave kiselost organizma koji dovode do kancera
Godine 1931. nemački naučnik Oto Hejnrih varburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.
Antifiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom.
Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.
DOKTOR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Za dobar i jak imunitet potrebne su vam samo ove 3 stvari!
Evo kako da vam POŽUTELI JASTUCI BUDU BLISTAVO BELI: Ovako ćete ukloniti sve bakterije i nečistoće
Dr Varburg je rekao: “Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”.
Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.
- Ako oduzmete zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Varburg..
Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna. Kiselost organizma dovodi i do mnogih drugih bolesti.
Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje.
Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane
Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga šta jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.
Hrana koja zakiseljuje telo:
* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljene hidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlake, jogurt itd.
* Rafinisana so
* Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, kolači itd.
* Hleb
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duvan
* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i uopšteno svi lekovi
Hrana koja alkalizuje:
* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
* Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna ishrana treba i određeni procenat kiselosti pa treba jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
* Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
* Vežbanje. Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedalačkii način života uništava život.
Mišljenja stručnjaka
- Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću”, rekao je Džordž W. Krile iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu.
- Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu.” – Dr. Teodor A. Barodi, knjiga “Alkalizuj ili umri” (“Alcalize or Die”):
- Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti” – dr. Robert O. Jang.