Neodoljivi PICA JASTUČIĆI: Hrskavi, jednostavni i sočni zalogaji koji nestaju sa stola brže nego što ih napravite
Ovi mekani i hrskavi zalogaji puni su omiljenih pica sastojaka, lako se prave i idealni su za druženja, užine ili čak kao deo obroka.
Pica jastučići su zatvoreni paketići od testa, punjeni klasičnim sastojcima za picu.
Možete ih praviti od domaćeg testa, ali i od kupovnog lisnatog ili kiselog testa, što ih čini brzom i jednostavnom opciom za svaki dan.
Sastojci
- 300 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- Kocka svežeg kvasca
- 550 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 kašika soli
- 50 ml jogurta
- 1 jaje za premaz
- Susam
Fil
- Kečap
- Origano
- Šunka/ kulen/ suvo meso
- Kačkavalj
U posudu usitnite kvasac, dodajte šećer, mleko i kašiku brašna. Dobro izmešajte, a potom pokrijte i ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.
U kvasac dodajte jogurt, ulje i promešajte. Zatim, postepeno dodajte brašno i so, a potom ručno umesite.
Na pobrašnjenu podlogu izvadite testo i premesite. Zatim, ostavite testo prekriveno da odstoji 30 minuta.
Nakon toga, izvadite testo i ponovo premesite. Zatim, razvucite koru i nožem formirajte pravugaonike.
Nafilujte po svom ukusu, preklopite, a potom viljuškom zatvorite.
Na obloženi pleh papirom za pečenjem, posložite jastučiće, premažite ih žumancetom i pospite preko susam.
U zagrejanu rernu pecite 20 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kristalni Recepti.