Неодољиви ПИЦА ЈАСТУЧИЋИ: Хрскави, једноставни и сочни залогаји који нестају са стола брже него што их направите
Ови мекани и хрскави залогаји пуни су омиљених пица састојака, лако се праве и идеални су за дружења, ужине или чак као део оброка.
Пица јастучићи су затворени пакетићи од теста, пуњени класичним састојцима за пицу.
Можете их правити од домаћег теста, али и од куповног лиснатог или киселог теста, што их чини брзом и једноставном опциом за сваки дан.
Састојци
- 300 мл млаког млека
- 1 кашичица шећера
- Коцка свежег квасца
- 550 г брашна
- 100 мл уља
- 1 кашика соли
- 50 мл јогурта
- 1 јаје за премаз
- Сусам
Фил
- Кечап
- Оригано
- Шунка/ кулен/ суво месо
- Качкаваљ
У посуду уситните квасац, додајте шећер, млеко и кашику брашна. Добро измешајте, а потом покријте и оставите 10 минута да квасац надође.
У квасац додајте јогурт, уље и промешајте. Затим, постепено додајте брашно и со, а потом ручно умесите.
На побрашњену подлогу извадите тесто и премесите. Затим, оставите тесто прекривено да одстоји 30 минута.
Након тога, извадите тесто и поново премесите. Затим, развуците кору и ножем формирајте правугаонике.
Нафилујте по свом укусу, преклопите, а потом виљушком затворите.
На обложени плех папиром за печењем, посложите јастучиће, премажите их жуманцетом и поспите преко сусам.
У загрејану рерну пеците 20 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Кристални Рецепти.