Nikad lakša priprema DŽEMA OD KAJSIJA: 3 jednostavna koraka do slasnog užitka!
Jednostavno i lako se pravi.
Ukusan džem od kajsija je kralj doručka, odličan dodatak letnjim poslasticama, a možete da ga poslužite i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka.
Kako brak menja vašu ličnost i gde ste sada vi?
Sastojci:
- 1,5 kg svežih kajsija
- 1 kg šećera
- 200 ml soka od jabuke
- 1 veći limun
- komadić maslaca
Priprema:
VIŠE GA NE UZBUĐUJETE: Muškarci OTKRILI tri razloga zbog kojih se HLADE i žele da PREKINU vezu!
KORAK 1:
Operite kajsije i očistite ih od koštica. Isecite kajsije na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte sok od jabuke. Kuvajte dok smesa ne provri, smanjite temperaturu, pa prokuvajte još desetak minuta dok kajsije ne omekšaju.
KORAK 2:
Smesi dodajte šećer i sok od jednog limuna, pa promešajte i pustite da se krčka na umerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.
ZAVIRITE U NJIHOVE MISLI: Ono o čemu MUŠKARCI razmišljaju i govore MEĐUSOBNO ali ne dele sa vama!
KORAK 3:
Pomerite lonac s vatre i skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promešajte celu smesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem sipajte u tople sterilizovane tegle, poklopite ih i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
SAVET:
100 grama ovog voća ima samo 36 kalorija, a čini čuda za vašu kožu!
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom varjačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjir (tanjir stavite u frižider da biste ga ohladili). Pričekajte minut. Ako tanjir možete da okrenete iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite da kuvate voćnu smesu.