Никад лакша припрема ЏЕМА ОД КАЈСИЈА: 3 једноставна корака до сласног ужитка!
Једноставно и лако се прави.
Укусан џем од кајсија је краљ доручка, одличан додатак летњим посластицама, а можете да га послужите и као прилог месу. Направите сласан џем пратећи ова три једноставна корака.
Како брак мења вашу личност и где сте сада ви?
Састојци:
- 1,5 кг свежих кајсија
- 1 кг шећера
- 200 мл сока од јабуке
- 1 већи лимун
- комадић маслаца
Припрема:
ВИШЕ ГА НЕ УЗБУЂУЈЕТЕ: Мушкарци ОТКРИЛИ три разлога због којих се ХЛАДЕ и желе да ПРЕКИНУ везу!
КОРАК 1:
Оперите кајсије и очистите их од коштица. Исеците кајсије на комаде, ставите их у велики лонац и додајте сок од јабуке. Кувајте док смеса не проври, смањите температуру, па прокувајте још десетак минута док кајсије не омекшају.
КОРАК 2:
Смеси додајте шећер и сок од једног лимуна, па промешајте и пустите да се крчка на умереној температури још двадесетак минута.
ЗАВИРИТЕ У ЊИХОВЕ МИСЛИ: Оно о чему МУШКАРЦИ размишљају и говоре МЕЂУСОБНО али не деле са вама!
КОРАК 3:
Померите лонац с ватре и скините евентуалне нечистоће с врха лонца. Врућем џему додајте комадић маслаца, добро промешајте целу смесу и пустите да се охлади десетак минута. Тако припремљен џем сипајте у топле стерилизоване тегле, поклопите их и чувајте на тамном и хладном месту.
САВЕТ:
100 грама овог воћа има само 36 калорија, а чини чуда за вашу кожу!
Нисте сигурни да је џем готов? Дрвеном варјачом пребаците малу количину врућег џема на хладан тањир (тањир ставите у фрижидер да бисте га охладили). Причекајте минут. Ако тањир можете да окренете изнад своје главе без цурења, значи да је џем готов. У супротном наставите да кувате воћну смесу.