NISU SAMO PRELIVI: 5 načina na koja upropašćavate ZDRAVU SALATU - ovako postaje kalorijska bomba!
Dobro obratite pažnju...
Salata je mnogima neophodni dodatak tokom jela, međutim, iako je povrće samo po sebi zdravo, određenim dodacima od njega najčešće pravite kalorijsku bombu.
Kako biste izbegli taj slučaj, neophodno je da obratite pažnju na ovih 5 stvari:
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/06/22/natasa-n.jpg?itok=NvD8z6ym)
SMRŠALA SAMO 4.5 KG? Voditeljku napali da deli neistine o svojoj kilaži, a ona OVAKO uzvratila! (FOTO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/10/18/profimedia-0346867514.jpg?itok=6-ZYE5aU)
Zove se ZELENA DIJETA, ali uključuje i meso! Za 15 dana videćeš PRAVE rezultate, a pritom NEĆEŠ BITI GLADNA!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/07/16/profimedia-0296167989.jpg?itok=LB439t8Z)
OD MESA DO SLATKIŠA: Šta sve treba da jedu deca od 6 meseci do 5 godina!
Previše ulja
Salate od zelenog povrća mogu biti bezukusne i krute ukoliko im se ne doda neka kap ulja. Međutim najveća greška je odokativno sipanje. Zato merite na kašiku i neka bude jedna - kaže nutricionistkinja Marija Đurković.
Previše sira
Sir u salati je odličan sastojak, ali je bitno koji je: posniji ili masniji i u kolikoj količini. Ako stavljate kockice fete, koja je dosta masna i kalorična, onda vodite računa da ne preterate.
Previše krutona
Kockice prepečenog hleba salati daju veću hranljivost, ali pola šolje krutona ima oko 100 kalorija, zato pazite. Ako ih stavljate zbog hrskavosti, isti efekat će dati i par oraha ili badema.
Previše proteina
Ako salati dodate previše mesa ili kuvanih jaja, dobijate kompletan obrok. Ali pazite da ne bude više mesa, nego salate i da meso bude kuvano, a ne prženo ili pohovano.
Previše preliva
Gotovi kupovni prelivi, mogu popraviti ukus salate, ali su veoma kalorični i često puni loših dodataka. Sok od limuna ili limete još uvek je najzdraviji preliv, a daje i super ukus - završava nutricionistkinja.