OPREZ: Ove namirnice NIKAKO ne treba da držite u frižideru!
Gubi svoje nutritivne vrednosti, ukus, teksturu i brže se kvari.
Mnoge domaćice po navici sledeće namirnice raspoređuju u frižider, ne znajući da prave veliku grešku.
Ova hrana na niskim temperaturama gubi svoje nutritivne vrednosti, ukus, teksturu i brže se kvari.
Čokolada
Iako zvuči kao logičan izbor, naročito kada je u pitanju leto, niske temperature izazivaju kristalizaciju saharoze iz čokolade, koja izlazi na površinu i pojavljuju se bele fleke, a ukus omiljenog slatkiša se menja.
Tropsko voće
Naviknuto da bude na visokim temperaturama, voće iz tropskih predela neće dugo trajati ako ga držite u frižideru.
DA NISAM ZNALA ZA OVAJ TRIK SADA BIH BILA MRTVA: Ovo je NAJBITNIJE kod samopregleda dojki!
Boranija
Ovo povrće sme da se zamrzava i čuva do godinu dana, ali u frižideru će izgubiti sva svoja lekovita svojstva.
Crni luk
Ukoliko držite luk u frižideru, vlaga će ga učiniti neupotrebljivim. Vrlo brzo će početi da se razvijaju bakterije i buđ.
NAUČNO DOKAZANO: Evo zašto je DOBRO spavati u hladnoj sobi!
Med
Hladnoća i vlažnost mogu da povećaju brzinu kristalizacije meda, zbog čega će lekovita, slatka smesa izgubiti svoj ukus i svojstva. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi i može da vam traje zauvek.
Paradajz
Osim što menja ukus i teksturu, hladnoća frižidera izaziva da se paradajz smekša i brzo istruli.
OKO VAM ČESTO TREPERI? Pogledajte koji TEŽAK poremećaj se krije iza ove pojave!
Hleb
Mnogi misle da je čuvanje u frižideru odličan način da hleb ostane svež, ali efekat je zapravo suprotan - isušena i bajata vekna. Umesto toga, prepecite hleb na ringli i dobićete hrskave i mekane kriške.