ОПРЕЗ: Ове намирнице НИКАКО не треба да држите у фрижидеру!
Губи своје нутритивне вредности, укус, текстуру и брже се квари.
Многе домаћице по навици следеће намирнице распоређују у фрижидер, не знајући да праве велику грешку.
Ова храна на ниским температурама губи своје нутритивне вредности, укус, текстуру и брже се квари.
Чоколада
Иако звучи као логичан избор, нарочито када је у питању лето, ниске температуре изазивају кристализацију сахарозе из чоколаде, која излази на површину и појављују се беле флеке, а укус омиљеног слаткиша се мења.
Тропско воће
Навикнуто да буде на високим температурама, воће из тропских предела неће дуго трајати ако га држите у фрижидеру.
ДА НИСАМ ЗНАЛА ЗА ОВАЈ ТРИК САДА БИХ БИЛА МРТВА: Ово је НАЈБИТНИЈЕ код самопрегледа дојки!
Боранија
Ово поврће сме да се замрзава и чува до годину дана, али у фрижидеру ће изгубити сва своја лековита својства.
Црни лук
Уколико држите лук у фрижидеру, влага ће га учинити неупотребљивим. Врло брзо ће почети да се развијају бактерије и буђ.
НАУЧНО ДОКАЗАНО: Ево зашто је ДОБРО спавати у хладној соби!
Мед
Хладноћа и влажност могу да повећају брзину кристализације меда, због чега ће лековита, слатка смеса изгубити свој укус и својства. Чувајте га на собној температури и може да вам траје заувек.
Парадајз
Осим што мења укус и текстуру, хладноћа фрижидера изазива да се парадајз смекша и брзо иструли.
ОКО ВАМ ЧЕСТО ТРЕПЕРИ? Погледајте који ТЕЖАК поремећај се крије иза ове појаве!
Хлеб
Многи мисле да је чување у фрижидеру одличан начин да хлеб остане свеж, али ефекат је заправо супротан - исушена и бајата векна. Уместо тога, препеците хлеб на рингли и добићете хрскаве и мекане кришке.