OPREZNO! Konzervirana TUNJEVINA sadrži VELIKE količine CINKA, što može da ima negativan uticaj na ZDRAVLJE!
Remeti rad creva.
Konzerve tunjevine sadrže sto puta više cinka, prema studiji sprovedenoj na Univerzitetu Bingamton u Njujorku, a čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Food and Function".
DA LI STE MEĐU NJIMA? Ove karakteristike ličnosti ukazuju da ste skloni BIPOLARNOM POREMEĆAJU
Ove količine cinka mogu oštetiti ljudska creva.
"Povećanje propustljivosti creva nikako nije dobro jer to znači da sastojci koji ne bi trebalo da uđu u krvotok, mogu se tu naći. Ovo stanje zove se "sindrom propusnog creva" i može izazvati multipla sklerozu. To čini tako što oštećuje imunitet zbog supstanci koje organizam apsorbuje kroz propusna creva", objašnjava vođa studije Grečen Mahler.
Povišen nivo cinka u organizmu manifestuje se kroz povraćanje, mučnine, gubitak svesti i visoku temperaturu.
Najraniji pokazatelji TRUDNOĆE: Ovo su PRVI signali da ste u blaženom stanju!
Naučnici su analizirali sadržaj konzerve kukuruza, tunjevine i piletine. Ispostavilo se da najviši nivoi cinka sadrži konzerva tunjevine. Najviše cinka ima u sredini konzerve i to sto put više od dozvoljenog. Nakon tunjevine, sledi piletina.
Velike količine cinka u organizmu mogu izazvati pad gvožđa i glukoze. Naučnici upozoravaju da dugortrajna izloženost previsokom nivou cinka može ostaviti ozbiljne posledice na zdravlje.