ОПРЕЗНО! Конзервирана ТУЊЕВИНА садржи ВЕЛИКЕ количине ЦИНКА, што може да има негативан утицај на ЗДРАВЉЕ!
Ремети рад црева.
Конзерве туњевине садрже сто пута више цинка, према студији спроведеној на Универзитету Бингамтон у Њујорку, а чији су резултати објављени у часопису "Фоод анд Фунцтион".
ДА ЛИ СТЕ МЕЂУ ЊИМА? Ове карактеристике личности указују да сте склони БИПОЛАРНОМ ПОРЕМЕЋАЈУ
Ове количине цинка могу оштетити људска црева.
"Повећање пропустљивости црева никако није добро јер то значи да састојци који не би требало да уђу у крвоток, могу се ту наћи. Ово стање зове се "синдром пропусног црева" и може изазвати мултипла склерозу. То чини тако што оштећује имунитет због супстанци које организам апсорбује кроз пропусна црева", објашњава вођа студије Гречен Махлер.
Повишен ниво цинка у организму манифестује се кроз повраћање, мучнине, губитак свести и високу температуру.
Најранији показатељи ТРУДНОЋЕ: Ово су ПРВИ сигнали да сте у блаженом стању!
Научници су анализирали садржај конзерве кукуруза, туњевине и пилетине. Испоставило се да највиши нивои цинка садржи конзерва туњевине. Највише цинка има у средини конзерве и то сто пут више од дозвољеног. Након туњевине, следи пилетина.
Велике количине цинка у организму могу изазвати пад гвожђа и глукозе. Научници упозоравају да дугортрајна изложеност превисоком нивоу цинка може оставити озбиљне последице на здравље.