Ovaj MEDITERANSKI LEK pobeđuje ASTMU i BRONHITIS: Leči i holesterol samo DODAJTE OVO ULJE smokvama
Blagotvorno utiče na organizam i pomaže kod problema s varenjem, želucem, astmom...
Kombinacija mediteranskih proizvoda je stari narodni lek za mnoge bolesti.
Smokva je veoma cenjeno voće, dok ih neki vole, drugi ih izbegavaju zbog "čudne" teksture. Iako ova biljka najbolje uspeva u toplim krajevima, blizu mora, može da se gaji i u kontinentalnim predelima. Problem je što je osetljiva na niske temperature.
Suve smokve su tokom cele godine dostupne, pa je tako uvek moguće napraviti suve smokve u maslinovom ulju. Ovaj spoj mediteranskih proizvoda predstvalja stari narodni lek za mnoge boljke.
PRVA TRI SATA ODLUČUJU DA LI ĆETE ŽIVETI: Ovu su simptomi MOŽDANOG UDARA, ovo je POSEBNO VAŽNO da znate
Noćas se pomera sat: DOKTORI UPOZORAVAJU na porast DEPRESIJE, ali i ovih stanja!
Smokve sadrže dosta kalcijuma, kalijuma, cinka i dobar su izvor gvožđa, beta karotena, vitamina C, A, E i K. Međutim, suve smokve su mnogo kaloričnije od svežih, pa ih treba jesti u ograničenim količinama!
Ovo voće poboljšava varenje, pomaže kod hemoroida, doprinosi regulaciji holesterola. Po sadržaju kalcijuma, smokve mogu zameniti mlečne proizvode, a smatraju se i afrodizijakom. Ima ljudi koji su alergični na smokve, pa treba voditi računa o toleranciji na ovo voće.
Recept za suve smokve u maslinovom ulju:
Potrebno je: 40 suvih smokvi, litar maslinovog ulja i jedna poveća tegla.
Priprema:
Suve smokve poređajte u teglu, a zatim sipajte maslinovo ulje do vrha tegle. Zatvorite i čuvajte 40 dana. Smokve će apsorbovati mnogo maslinovog ulja. Posle toga pojedite jednu smokvu pre svakog obroka.