Овај МЕДИТЕРАНСКИ ЛЕК побеђује АСТМУ и БРОНХИТИС: Лечи и холестерол само ДОДАЈТЕ ОВО УЉЕ смоквама
Благотворно утиче на организам и помаже код проблема с варењем, желуцем, астмом...
Комбинација медитеранских производа је стари народни лек за многе болести.
Смоква је веома цењено воће, док их неки воле, други их избегавају због "чудне" текстуре. Иако ова биљка најбоље успева у топлим крајевима, близу мора, може да се гаји и у континенталним пределима. Проблем је што је осетљива на ниске температуре.
Суве смокве су током целе године доступне, па је тако увек могуће направити суве смокве у маслиновом уљу. Овај спој медитеранских производа предстваља стари народни лек за многе бољке.
ПРВА ТРИ САТА ОДЛУЧУЈУ ДА ЛИ ЋЕТЕ ЖИВЕТИ: Ову су симптоми МОЖДАНОГ УДАРА, ово је ПОСЕБНО ВАЖНО да знате
Ноћас се помера сат: ДОКТОРИ УПОЗОРАВАЈУ на пораст ДЕПРЕСИЈЕ, али и ових стања!
Смокве садрже доста калцијума, калијума, цинка и добар су извор гвожђа, бета каротена, витамина Ц, А, Е и К. Међутим, суве смокве су много калоричније од свежих, па их треба јести у ограниченим количинама!
Ово воће побољшава варење, помаже код хемороида, доприноси регулацији холестерола. По садржају калцијума, смокве могу заменити млечне производе, а сматрају се и афродизијаком. Има људи који су алергични на смокве, па треба водити рачуна о толеранцији на ово воће.
Рецепт за суве смокве у маслиновом уљу:
Потребно је: 40 сувих смокви, литар маслиновог уља и једна повећа тегла.
Припрема:
Суве смокве поређајте у теглу, а затим сипајте маслиново уље до врха тегле. Затворите и чувајте 40 дана. Смокве ће апсорбовати много маслиновог уља. После тога поједите једну смокву пре сваког оброка.