Ovo je mnogima OMILJENA namirnica, ali jedna grupa ljudi NE SME da je jede, evo i zašto!
Nije na odmet znati...
Krompir je mnogima omiljena namirnica. Može da se pravi na razne načine, od barenog, preko pečenog, pirea, restovanog i tako dalje.
Međutim, koliko god bio ukusan, ukoliko primećujete da "reagujete" na njega, tj. da imate neke tegobe nakon jela, postoji mogućnost da imate neku vrstu alergije na njega.
DOKTOR UPOZORAVA! OVE AKTIVNOSTI utiču na seksualnost i NEOPHODNE su za očuvanje zdravlja!
Zovu je JAPANSKA VODA, mnogi tvrde da TOPI MASNE NASLAGE, a nutricionista otkriva pravu ISTINU!
JAČA KOSU, A POMAŽE I KOD ZANOKTICA: Ova prirodna maska od MAJONEZA mora postati deo tvoje bjuti rutine!
Nadimanje, zatvor, povišene vrednosti šećera u krvi, samo su neki problemi koji mogu da se jave, a stručnjaci otkrivaju kojim osobama se posebno ne preporučuje.
- Pošto krompir ima visok glikemijski indeks - više od 70 jedinica, onda se definitivno ne preporučuje osobama koje imaju problema sa metabolizmom ugljenih hidrata, pate od metaboličkog sindroma ili imaju dijabetes melitus. Kod ovih osoba može da izazove alergijsku reakciju - kaže nutricionistkinja Robin Miler i dodaje da ipak sve zavisi od mikrobiote creva:
- Ukoliko osoba ima zdravu crevnu floru, a nema problema sa metabolizmom ugljenih hidrata i nije primetila da ima reakciju na ovu namirnicu, čak iako boluje od nekog metaboličkog oboljenja, krompir je za nju onda bezbedan.