Ово је многима ОМИЉЕНА намирница, али једна група људи НЕ СМЕ да је једе, ево и зашто!
Није на одмет знати...
Кромпир је многима омиљена намирница. Може да се прави на разне начине, од бареног, преко печеног, пиреа, рестованог и тако даље.
Међутим, колико год био укусан, уколико примећујете да "реагујете" на њега, тј. да имате неке тегобе након јела, постоји могућност да имате неку врсту алергије на њега.
ДОКТОР УПОЗОРАВА! ОВЕ АКТИВНОСТИ утичу на сексуалност и НЕОПХОДНЕ су за очување здравља!
Зову је ЈАПАНСКА ВОДА, многи тврде да ТОПИ МАСНЕ НАСЛАГЕ, а нутрициониста открива праву ИСТИНУ!
ЈАЧА КОСУ, А ПОМАЖЕ И КОД ЗАНОКТИЦА: Ова природна маска од МАЈОНЕЗА мора постати део твоје бјути рутине!
Надимање, затвор, повишене вредности шећера у крви, само су неки проблеми који могу да се јаве, а стручњаци откривају којим особама се посебно не препоручује.
- Пошто кромпир има висок гликемијски индекс - више од 70 јединица, онда се дефинитивно не препоручује особама које имају проблема са метаболизмом угљених хидрата, пате од метаболичког синдрома или имају дијабетес мелитус. Код ових особа може да изазове алергијску реакцију - каже нутриционисткиња Робин Милер и додаје да ипак све зависи од микробиоте црева:
- Уколико особа има здраву цревну флору, а нема проблема са метаболизмом угљених хидрата и није приметила да има реакцију на ову намирницу, чак иако болује од неког метаболичког обољења, кромпир је за њу онда безбедан.