SUVI VRAT, ŠUNKA, SIR: Napravite BRZINSKI svečani ROLAT po bakinom receptu, sastojci su preukusni
Sa ovom kombinacijom ne možete da pogrešite...
Danas je kod bake na meniju svečani slani rolat. Možete ga servirati kao predjelo za ručak, ali ga možete jesti i za doručak ili večeru. Vi birate, a ukus će vam se sigurno svideti.
Potrebno je:
- Tanke kore
- 250 gr sira
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 1 kašičicu praška za pecivo
- 1 belance
- 6 krugova smrznutog spanaća
- 2 pune kašike ajvara
- 200 gr šunke ili suvog vrata (može i neki parizer)
- 100 gr maslina
ŠTITI OD UPALE GRLA I PODSTIČE PROBAVU: Ovo mesto mnogi propuštaju pri pranju zuba, a potreban je samo jedan minut!
ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME
Priprema:
Sir izdrobiti i dodati jaja i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Dodati mleko i ulje pa sve sjediniti. Podeliti smesu na 4 dela.
Prvu koru premazati uljem pa preko nje dodati drugu, i nju premazati sa prvim delom sira i posuti isečenim maslinkama. Saviti ivice i uviti u rolat. Ostaviti sa strane. Opet raširiti koru jednu premazati uljem pa prekriti drugom i nju premazati drugim delom sira, a preko prekriti šunkom.
Na dno ubaciti prethodnu rolnicu pa je uviti zajedno u rolat. Ostaviti sa strane. Stavljamo treći deo ponavljamo postupak, stim što preko sira mažemo ajvar, ubacujemo rolat savijeni i njega savijemo sa delom sa ajvarom u rolnicu.
U četvrti deo sira ubacujemo spanać izmešamo pa premazujemo koru dodajemo rolat i zavijamo sad sve. Sečemo rolat na manje rolatiće oštrim nožem i slažemo u pleh koji je obložen pek papirom.
Premažemo rolateiće belancetom i uljem i pećemo oko 50 min na 200 stepeni C. Služiti toplo. Vrhunski kvalitet izgled i ukus...Rolat možete napraviti za svaku svećanost i slavlje...
Napomena:
Rolatiće možete napraviti ranije pa smrznuti i peći kad vam budu potrebni.