СУВИ ВРАТ, ШУНКА, СИР: Направите БРЗИНСКИ свечани РОЛАТ по бакином рецепту, састојци су преукусни
Са овом комбинацијом не можете да погрешите...
Данас је код баке на менију свечани слани ролат. Можете га сервирати као предјело за ручак, али га можете јести и за доручак или вечеру. Ви бирате, а укус ће вам се сигурно свидети.
Потребно је:
- Танке коре
- 250 гр сира
- 2 јаја
- 50 мл уља
- 50 мл млека
- 1 кашичицу прашка за пециво
- 1 беланце
- 6 кругова смрзнутог спанаћа
- 2 пуне кашике ајвара
- 200 гр шунке или сувог врата (може и неки паризер)
- 100 гр маслина
ШТИТИ ОД УПАЛЕ ГРЛА И ПОДСТИЧЕ ПРОБАВУ: Ово место многи пропуштају при прању зуба, а потребан је само један минут!
ЕЛИМИНИШУ ЈЕСЕЊИ УМОР И ПОДИЖУ ЕНЕРГИЈУ: Најздравији ЧАЈЕВИ за ову сезону, избегавајте ову ГРЕШКУ приликом ПРИПРЕМЕ
Припрема:
Сир издробити и додати јаја и прашак за пециво и све изједначити. Додати млеко и уље па све сјединити. Поделити смесу на 4 дела.
Прву кору премазати уљем па преко ње додати другу, и њу премазати са првим делом сира и посути исеченим маслинкама. Савити ивице и увити у ролат. Оставити са стране. Опет раширити кору једну премазати уљем па прекрити другом и њу премазати другим делом сира, а преко прекрити шунком.
На дно убацити претходну ролницу па је увити заједно у ролат. Оставити са стране. Стављамо трећи део понављамо поступак, стим што преко сира мажемо ајвар, убацујемо ролат савијени и њега савијемо са делом са ајваром у ролницу.
У четврти део сира убацујемо спанаћ измешамо па премазујемо кору додајемо ролат и завијамо сад све. Сечемо ролат на мање ролатиће оштрим ножем и слажемо у плех који је обложен пек папиром.
Премажемо ролатеиће беланцетом и уљем и пећемо око 50 мин на 200 степени Ц. Служити топло. Врхунски квалитет изглед и укус...Ролат можете направити за сваку свећаност и славље...
Напомена:
Ролатиће можете направити раније па смрзнути и пећи кад вам буду потребни.