PILEĆE NOGICE JAČAJU KOSTI I SMANJUJU BOLOVE: Spremljene na ovaj način, oporavljaju celo telo! (RECEPT)
Neke od najvrednijih delova životinja i živine, bacamo. Zašto glave, kosti i pileće nogice dajemo kučićima i mačkama, kada one sadrže baš ono što je našem telu neophodno?
Kokošije noge se mogu pripremiti na razne načine, servirati uz razne soseve i priloge. Pod uslovom da vam nisu gadne...
Ali da li ste znali koliko su zapravo kokošije nožice zdrava?
U sebi sadrže visok nivo kolagena, otprilike 70 posto ukunog sadržaja proteina čini kolagen. Strukturni protein koji pruža oblik, snagu i otpor vašoj koži, tetivama, mišićima, kostima i ligamentima. Takođe su dobar izvor folata, koji pomaže u sintezi DNK, i u srečavanju abnormalnosti kod porođaja.
Može pomoći u manjenju bolova u zglobovima.
Istraživanja sugerišu da kolagen može stimulisati i regeneraciju tkiva kako bi smanjio simptome osteoartritisa. Ova vrsta artirtisa razgrađuje hrskavicu, zbog čega dolazi do trenja kostiju i tako uzrokuju bol, otok i poteškoće u kretanju.
"JEDNA POMORANDŽA I LITAR ČAJA OD PETELJKI TREŠNJE" Srpska pevačica otkrila kako ČISTI TELO od toksina
REŠITE SE GLAVOBOLJE BEZ TABLETA: Ova obloga uklanja bolove u ROKU OD 5 MINUTA, a evo kako
Potrebno je:
- 500 gr pilećih nogica
- 2 glavice crnog luka
- 3 paprike sveže
- 1 manja tikvica
- malo začina, ml. biber
- lovorov list
- peršunov list
- ulje
Priprema:
Luk iseči na rebra i propržiti. Kad postane staklast, dodati nogice i dodati vodu da ogrezne.
Na pola kuvanja dodati seckanu papriku i kuvati još malo da se nogice skuvaju i ispari malo tečnosti i postane gusta.
Dodati suvog začina, 3 čena izdrobljenog belog luka, mleveni biber i peršunov list.