ПИЛЕЋЕ НОГИЦЕ ЈАЧАЈУ КОСТИ И СМАЊУЈУ БОЛОВЕ: Спремљене на овај начин, опорављају цело тело! (РЕЦЕПТ)
Неке од највреднијих делова животиња и живине, бацамо. Зашто главе, кости и пилеће ногице дајемо кучићима и мачкама, када оне садрже баш оно што је нашем телу неопходно?
Кокошије ноге се могу припремити на разне начине, сервирати уз разне сосеве и прилоге. Под условом да вам нису гадне...
Али да ли сте знали колико су заправо кокошије ножице здрава?
У себи садрже висок ниво колагена, отприлике 70 посто укуног садржаја протеина чини колаген. Структурни протеин који пружа облик, снагу и отпор вашој кожи, тетивама, мишићима, костима и лигаментима. Такође су добар извор фолата, који помаже у синтези ДНК, и у сречавању абнормалности код порођаја.
Може помоћи у мањењу болова у зглобовима.
Истраживања сугеришу да колаген може стимулисати и регенерацију ткива како би смањио симптоме остеоартритиса. Ова врста артиртиса разграђује хрскавицу, због чега долази до трења костију и тако узрокују бол, оток и потешкоће у кретању.
"ЈЕДНА ПОМОРАНЏА И ЛИТАР ЧАЈА ОД ПЕТЕЉКИ ТРЕШЊЕ" Српска певачица открила како ЧИСТИ ТЕЛО од токсина
РЕШИТЕ СЕ ГЛАВОБОЉЕ БЕЗ ТАБЛЕТА: Ова облога уклања болове у РОКУ ОД 5 МИНУТА, а ево како
Потребно је:
- 500 гр пилећих ногица
- 2 главице црног лука
- 3 паприке свеже
- 1 мања тиквица
- мало зачина, мл. бибер
- ловоров лист
- першунов лист
- уље
Припрема:
Лук исечи на ребра и пропржити. Кад постане стакласт, додати ногице и додати воду да огрезне.
На пола кувања додати сецкану паприку и кувати још мало да се ногице скувају и испари мало течности и постане густа.
Додати сувог зачина, 3 чена издробљеног белог лука, млевени бибер и першунов лист.