Стављате ли у КУПУС САЛАТУ прво СИРЋЕ ИЛИ УЉЕ? Редослед је ВЕОМА битан, од тога зависи УКУС и изглед
По неком неписаном правилу купус салата је увијек укуснија, слађа и мекша у ресторану него код куће.
Ако до сада нисте пратили, застаните и размислите да ли прво додате уље или сирће у купус салату. И да, редослед све мења.
Уколико прво убаците једно ризикујете да изгубите све витамине из здравог купуса. Барем тако каже Небојша Стаменовић, познатији као Неша Травка.
– Прво иде уље, наравно, јер ће оно да затвори тамо где је сецкан купус да нам не оду витамини. Да смо прво ставили сирће то онда не би ваљало – испричао је он, а преноси Novi.ba.
Иначе, купус је здрава намирница која је многима омиљена баш као салата.
А Неша Травка и обична јела претвара у магију, па је и ова његова салата нешто посебно.
- сецкани купус
- жути шећер
- со
- куркума
- бибер
- сенф
- слачица
- маслиново уље
- сирће
И наравно све се добро гњечи руком да пусти сокове.