Koliko je OPASNO PODGREVATI PILETINU? Oglasila se organizacija za kontrolu hrane!
Ovo morate znati.
Koliko ste samo puta odložili već prženu ili pečenu piletinu u frižider, pa te ostatke kasnije podgrevali za ručak! No, da li ste se ikada zapitali koliko je to bezbedno.
Stručnjaci kažu da ovo nije opasno, ali da ipak valja povesti računa o nekoliko stvari. Pre svega, neophodno je da je bacite ako je stajala u frižideru duže od tri dana. Takođe, vodite računa da je ne presušite tokom podgrevanja - to će je učiniti nejestivom.
Salo se GOMILA na STOMAKU zbog ove navike, ovo sigurno NISI ZNALA, ima VEZE sa SPAVANJEM
Izuzetno je OTROVNO: Ovo CVEĆE mnogi imaju kod kuće, a može izazvati BOLOVE, slepilo, svrab i crvenilo
Lidija Bučtmen iz australijske organizacije za kontrolu hrane kaže da piletinu možete da podgrevate čak i više puta, ali uz uslov da ne dostigne temperaturu veću od 70 stepeni.
Zato je najsigurnije da to radite u rerni. Jednostavno, ubacite piletinu u rernu i upalite na 70 stepeni, a kada je izvadite prelijte je sa malo ulja kako bi bila sočnija.
Takođe, postoji i opcija podgrevanja u mikrotalasnoj, ali budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgreje ravnomerno. Komad mesa možete izrezati pre stavljanja u mikrotalasnu, a onda ga podgrejati tri minuta na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvae minute pre posluživanja.