Колико је ОПАСНО ПОДГРЕВАТИ ПИЛЕТИНУ? Огласила се организација за контролу хране!
Ово морате знати.
Колико сте само пута одложили већ пржену или печену пилетину у фрижидер, па те остатке касније подгревали за ручак! Но, да ли сте се икада запитали колико је то безбедно.
Стручњаци кажу да ово није опасно, али да ипак ваља повести рачуна о неколико ствари. Пре свега, неопходно је да је баците ако је стајала у фрижидеру дуже од три дана. Такође, водите рачуна да је не пресушите током подгревања - то ће је учинити нејестивом.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/06/21/profimedia-0133779389.jpg?itok=1y5icYNs)
Сало се ГОМИЛА на СТОМАКУ због ове навике, ово сигурно НИСИ ЗНАЛА, има ВЕЗЕ са СПАВАЊЕМ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/323642/profimedia-0319118498.jpg?itok=gShQbc14)
Изузетно је ОТРОВНО: Ово ЦВЕЋЕ многи имају код куће, а може изазвати БОЛОВЕ, слепило, свраб и црвенило
Лидија Бучтмен из аустралијске организације за контролу хране каже да пилетину можете да подгревате чак и више пута, али уз услов да не достигне температуру већу од 70 степени.
Зато је најсигурније да то радите у рерни. Једноставно, убаците пилетину у рерну и упалите на 70 степени, а када је извадите прелијте је са мало уља како би била сочнија.
Такође, постоји и опција подгревања у микроталасној, али будите опрезни јер се у њој често храна не подгреје равномерно. Комад меса можете изрезати пре стављања у микроталасну, а онда га подгрејати три минута на највишој температури. Оставите месо да одстоји најмање двае минуте пре послуживања.